4 ουρές αστακού
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για επικάλυψη)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Χρησιμοποιώντας ψαλίδι κουζίνας, κόψτε την κορυφή των κελυφών του αστακού κατά μήκος για να αποκαλυφθεί το κρέας. Ανασηκώστε απαλά το κρέας, κρατώντας το προσκολλημένο στη βάση.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείψτε γενναιόδωρα το μείγμα σκορδοβουτύρου πάνω από το κρέας του αστακού.
Τοποθετήστε τις ουρές του αστακού σε ένα ταψί και πασπαλίστε με παρμεζάνα, αν θέλετε.
Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι το κρέας του αστακού να γίνει αδιαφανές και ελαφρώς χρυσαφί.
Ψήστε στο γκριλ για 2 επιπλέον λεπτά για να αποκτήσει χρυσαφένια επιφάνεια.
Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και ραντίστε με επιπλέον σκορδόβουτυρο από πάνω πριν το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου