Ταίριασμα κρασιού με κρέας και ψαρι

 Το ταίριασμα κρασιού και κρέατος (food & wine pairing) βασίζεται κυρίως στη λιπαρότητα, ένταση γεύσης, και τρόπο μαγειρέματος του κρέατος.

Παρακάτω σου δίνω έναν αναλυτικό οδηγό για κάθε βασικό είδος κρέατος:

Ουρά αστακού με σκόρδο και βούτυρο

 Υλικά:

4 ουρές αστακού

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Με τι φαγητά ταιριάζει το ασύρτικο λευκό κρασί.

 Το λευκό κρασί Σαντορινιό Ασύρτικο (ή απλά Ασύρτικο) είναι μία από τις πιο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες και έχει έντονο, γεμάτο σώμα, υψηλή οξύτητα και συχνά μεταλλικό χαρακτήρα. Ανάλογα με το στυλ (φρέσκο, βαρελάτο ή παλαιωμένο), μπορεί να συνοδεύσει διαφορετικά πιάτα. Γενικά, όμως, το Ασύρτικο συνδυάζεται εξαιρετικά με:

Με τι φαγητά ταιριάζει το λευκό κρασί Sauvignon Blanc

 Το λευκό κρασί Sauvignon Blanc είναι γνωστό για την ζωντανή οξύτητα, τα φρέσκα αρώματα (όπως εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, φραγκοστάφυλο, γρασίδι, και μερικές φορές τροπικά φρούτα) και τον τραγανό χαρακτήρα του. Αυτά τα χαρακτηριστικά το κάνουν να ταιριάζει άψογα με πολλά φαγητά, ειδικά ελαφριά και φρέσκα πιάτα.